Angela McRobbie

Plantilla:Infotaula personaAngela McRobbie

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement1951 Modifica el valor a Wikidata (72/73 anys)
FormacióUniversitat de Birmingham Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciósociòloga Modifica el valor a Wikidata
OcupadorUniversitat de Londres
Goldsmiths Modifica el valor a Wikidata
Premis

Angela McRobbie (1951)[1] és una crítica cultural anglesa el treball de la qual combina l'estudi de la cultura popular, les praxis mediàtiques contemporànies i el feminisme a través de concepcions d'una mirada reflexiva en tercera persona. És professora de comunicació al Goldsmiths College de la Universitat de Londres.[2]

La recerca acadèmica de McRobbie abasta gairebé quatre dècades, influenciada pel treball de Stuart Hall i els estudis culturals dels inicis de l'escola de Birmingham, i desenvolupada a partir de les tradicions teòriques dels estudis de les dones i el marxisme.[3] És autora de nombrosos llibres i articles acadèmics sobre dones joves i cultura popular, gènere i sexualitat, la indústria de la moda britànica, la teoria social i cultural, el món laboral canviant i la nova economia creativa, el feminisme i l'auge del neoliberalisme.[4]

El seu llibre més conegut, The Aftermath of Feminism (2008), es basa en Michel Foucault per a desxifrar les diferents tecnologies de gènere que es dirigeixen a les dones joves com a «subjectes de capacitat».[4] El seu llibre Be Creative? Making a Living in the New Culture Industries va ser publicat el 2016 per Polity Press.

McRobbie també ha format part de consells editorials acadèmics de diverses revistes, com ara Journal of Cultural Economy, Journal of Consumer Culture, The Communication Review i Culture Unbound. Col·labora regularment amb BBC Radio 4 als programes Woman's Hour i Thinking Allowed, i ha escrit per a openDemocracy i The Guardian.

  1. «McRobbie, Angela». Library of Congress. [Consulta: 22 novembre 2014].
  2. «www.theory.org.uk Resources: Angela McRobbie», 24-01-2009. Arxivat de l'original el 2009-01-24. [Consulta: 3 març 2023].
  3. Introducing cultural studies. 2a edició. Harlow, England: Pearson/Longman, 2008. ISBN 978-1-4058-5843-4. 
  4. 4,0 4,1 «Reviews In Cultural Theory» (en anglès canadenc). [Consulta: 3 març 2023].

© MMXXIII Rich X Search. We shall prevail. All rights reserved. Rich X Search